Event Opening Anno 984 [WOENSDAG 20 DEC - 19u]

Bitfusion

Owner
Medewerker
Owner
#1
EDIT: De ranks voor Anno 984 zijn op BuyCraft - onder voorbehoud - aangepast. Er komt ook nog een sale aan!

Een nieuw tijdperk van magie, een nieuwe generatie of kunnen we beter terug in de tijd zeggen? Anno 984 dat is de naam van het nieuwe project van DreamWorld! Maandenlang werken aan een idee dat uitgroeit tot een stabiele server, waar we eindelijk spelers op kunnen ontvangen! Hier vind je antwoord op elke mogelijke vraag met betrekking tot Anno 984.


Wat is Anno 984 eigenlijk?
Sneak peaks, korte berichten of soms eventjes de afkorting 'anno' in de chat, de kans is groot dat je dat al hebt gezien. Je wist waarschijnlijk al dat het een gamemode was, maar wat houdt het in? Anno 984 gaat onder de slogan: "Waar legendes blijven bestaan" en we liegen er niet om! We keren terug naar het jaar 984 n.C., een woelige periode met weinig orde. De toverscholen zijn nog niet opgericht en dat zal dus moeten gebeuren. In Anno 984 beginnen vier scholen aan hun sterke ontwikkeling:
 • Zweinstein
 • Beauxbatons
 • Klammfels
 • Ilvermorny.
Elke school bevindt zich op een eigen unieke plaats met een eigen voordeel zoals een bergachtig landschap bijvoorbeeld. Vanaf de release begint elke school met een klein gebouw of kasteel met enkel de basisfuncties in. Als speler is je doel om jouw school te laten overheersen! Je zal moeten proberen items te verzamelen en die te bezorgen aan je schoolhoofd. Het schoolhoofd is in staat om vertrouwde spelers aan te duiden die in de zone van je school kunnen bouwen. Hard werken wordt beloond met de steun van het schoolhoofd dus! Je kan dus enerzijds items deponeren aan het schoolhoofd, maar anderzijds kan je zelf items verkopen aan de server zelf. Die items leveren je skill points en extra energie voor de school op. Met die skill points kan je in het centrum van de map (waar de coördinaten onbekende van zijn) toverspreuken ontgrendelen. Om de zoveel tijd zullen scholen elkaar bestrijden en zullen delen van de school neervallen en heropgebouwd moeten worden. Verbonden sluiten zal belangrijk worden! Ook de opening voor een nieuw roleplay-avontuur staat open!

Bestaat er nog iets buiten de scholen?
Natuurlijk neemt niet iedereen deel aan de scholen, maar zijn er nog andere functies en mensen die je kunnen helpen. Hieronder worden er enkele opgesomd.

 1. Zairix:
  Als er één plaats op aarde is waar je niet wil zijn is het Zairix wel. Zairix staat bekend om de ontwikkeling van duistere magie en het doden van (on)schuldigen. Een trip naar Zairix is een trip zonder ticket terug. Natuurlijk ben je vrij je kans te wagen, maar het portaal naar Zairix is goed verstopt. Je herkent het gebied direct aan de lava-achtige omgeving. Bij ontmoeting van de leiders van Zairix is gehoorzaamheid de beste verdediging.

  Leider: Grammatica
  Assistent-leider: Chin_077
 2. Hexalon:
  De goede tegenhanger van Zairix. Het verhaal gaat dat Hexalon enkele eeuwen geleden verwoest is door Zairix. Bij die verwoesting is het portaal naar Hexalon ook vernietigd! Duidelijke sporen van die overname zijn nu (jaar 984) nog steeds te vinden! Zal Hexalon terug genoeg kracht winnen om Zairix te bestrijden? Thijsk1 is een vriendelijk en behulpzaam persoon, echter kan je hem best niet negeren of aanvallen...

  Leider: Thijsk1
  Assistent-leider: xHawkk
Nu je een korte inleiding over de verschillende tegenhangers van de scholen hebt gehad, zie je dat DreamWorld met Anno 984 een grote stap zet naar een roleplay-server. Zal jouw school Hexalon of Zairix steunen? Zal het goede voor eeuwig voortbestaan of breken er jaren van duisternis en woede aan?

Wat doe ik na de opening?
Als eerste word je gesorteerd in de juiste school. Vervolgens is het verstandig de stand van zaken te bespreken met het schoolhoofd zodat je weet welke richting je school uit wil gaan. Vraag welke materialen voor de bouw nodig zijn en probeer een vertrouwensband op te bouwen met het schoolhoofd (zo kan je later misschien vertrouweling worden!). Het is ook handig je eigen magie op peil te brengen door verschillende "achievements" te behalen. Deze zijn onbekend en zelf uit te vinden. Ook kan je sommige items verkopen met /anno984 sell en dit geeft je school extra energie en jezelf geld om je Academic Credits aan te vullen. Je Academic Credits kan je op verschillende plaatsen inwisselen voor spreuken. Het centrum (met onbekende coördinaten) is momenteel de enige bekende plaats.

Wat is de verhouding tussen de scholen?
De verschillende scholen beschouwen elkaar vanaf het begin noch als vijand noch als vriend. Het is de taak van je schoolhoofd een goede stand van zaken op tafel te brengen en een eventuele oorlog te verklaren. Bij een oorlog kan je het grondgebied van een andere school verwoesten!

Belangrijke zaken doen?
Om zaken te doen is het centrum de ideale plaats. Het centrum bevindt zich tussen alle scholen. Daar kan je spullen goedkoper verkrijgen. Het is aangeraden snel weer weg te zijn aangezien er gevechten mogelijk zijn!

Livestream bij de opening.
Bij de opening gaan Grammatica en Chin_077 samen live tijdens de opening op het officiële YouTube kanaal van DreamWorld. Het aftellen kunnen jullie daar live volgen!

Handige commands.
/anno984 home = Teleporteer naar de spawn van je school.
/anno984 sell = Verkoop de items in je hand en wissel ze in voor school-energie en AC.
/diplomatie = Toont de verhouding van de verschillende scholen onder elkaar.

De belangrijkste informatie op een rijtje:
 • Opening: 20 december om 19u!
 • Tijdens oorlogen kan er niet gevochten worden tussen 22:00u en 10:00u.
 • De regels zijn gelijkaardig met de andere van het netwerk.
 • Hoe spijtig het ook is dat je niet in de school van je vriend zit, toch is het niet toegestaan informatie van jou school in-game over te brengen. Als je echt in dezelfde school als je vrienden wil zitten raden we aan de vragen op de sorteertest hetzelfde in te vullen. Is dit al te laat? Dan kan je best voor een re-sort gaan...
 • Uitloggen tijdens een gevecht is verboden en zal leiden tot je eigen dood!
 • Het doorgeven van de coördinaten van je school is verboden, alhoewel we weten dat we dit moeilijk kunnen controleren...
 • Tevens is bug abuse ook hier verboden!

Hebben jullie al foto's?
Iedereen zal wel benieuwd zijn naar het landschap van de verschillende scholen. Toch kiezen wij er bewust voor om de foto's van de 4 belangrijkste scholen niet online te zetten. Hieronder zie je de foto's van enkele gebieden.
Laatste voetnoot met dankwoord:
Thijsk1: Bedenker van de basis van het idee.
Grammatica: Leider van Anno 984, opstellen aankondiging.
xHawkk: Startgebouwen van de alle scholen, Zairix.
Bitfusion: Developer van de plugins, opstellen aankondiging.
Jenlie: Bouw van het centrum en portaal van Hexalon.
De rest van het buildteam: Enorme hulp bij de scholen.

Hopelijk zien wij jullie bij de opening! Tot dan!
 
Bovenaan